Familie:Welkom

Uit Familie Vandamme-Lauwers
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Familietakken
Is deel van Familie Lauwers Is deel van Familie Verstraete Is deel van Familie Van Iseghem Is deel van Familie Hol(le)voet


Hoe passen al die stukjes bij elkaar?

Wat?

Tijdens het opzoeken van de familiegeschiedenis komen heel wat gegevens, foto's, verhalen samen. De nood om dit alles overzichtelijk te bewaren, werd groter en groter. De vraag was alleen: "Wat is de efficiëntste manier?".

Zo zijn we op het systeem van Wikipedia terecht gekomen. Het maken van pagina's in een geheel dat door iedereen consulteerbaar is. We gaan er enthousiast van uit dat mensen geïnteresseerd zijn in hun roots.

Dus dat is het dan geworden: een 'encyclopedie online' over onze voorouders, met de mogelijkheid om altijd aan te vullen en bij te schrijven. A never ending story....

Waarom?

Zoals ik eerder al zei, de hoeveelheid aan informatie dreigde een chaos te worden waar moeilijk iets snel in terug te vinden is. Mooie verhalen, anekdotes, foto's verdienen een zichtbaar plaatsje.

En dan ligt het hele archief ergens ruimte in te nemen, zorgvuldig bewaard bij de speurneus, maar wie onderneemt een lange rit om daar eens in te snuffelen? Juist, ja. Wat jammer toch van al die inspanningen.

Het is zo eenvoudig om vanuit de huiskamer een reisje door het verleden te maken, waar en wanneer je maar wilt: internet en informatica bieden alle mogelijkheden. Daar moeten we gebruik van maken.

Daarom dus deze wiki over de familie: op deze manier kan iedereen die het wil het familie-archief consulteren, lezen, genieten.... Weet je nog meer over deze of gene persoon, dan kan je meehelpen de pagina rijker te maken, wat wij uiteraard toejuichen.

Wij proberen de reis door ons gezamenlijk verleden zo aangenaam mogelijk te maken.

Hoe?

Per persoon van de familie is of wordt een pagina aangemaakt waarop alle informatie van deze persoon terug te vinden is. De toegang tot deze persoon gaat via de familienaam langs de mannelijke of vaders zijde, voor het gemak van opzoeken en ordenen.

Op de pagina zijn linken naar verwante personen of gebeurtenissen.

We werken steeds verder aan handige overzichten zodat je met één klik (of een paar) geraakt waar je wilt. Er zijn verschillende werkwijzen: starten van een familietak of van een persoon. Bij de familietak (zie balk bovenaan deze pagina) krijg je met een klik een overzicht van alle gezinnen die tot die tak behoren en dan kan je verder. Zoek je een persoon, dan tik je zijn of haar naam in de zoekbalk en kom je op de pagina van die persoon terecht.

Om mee te werken of informatie aan te vullen, vraag je een account aan. De regie blijft in de handen van het 'stichtend comiteit' zijnde Annemie Vandamme en Pieter De Praetere. Met vragen of opmerkingen kan je ook bij hen terecht.

Navigatie

Klik even op 'Op weg'.